Profesjonalna schładzarka szokowa marki Hendi. Schładzarki szokowe to urządzenia służące do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw. Urządzenie rekomendowane jest dla restauracji firm cateringowych czy domów weselnych. Wysoka jakość naszych produktów to gwarancja satysfakcji.
Cechy produktu:
Przeznaczona szczególnie dla firm cateringowych, domów weselnych, restauracji
Pozwala efektywniej planować cykle produkcyjne dużych partii dań lub półproduktów w kuchni
Obudowa i komora ze stali nierdzewnej AISI 304
Możliwość zmiany kierunku otwierania drzwi
Sonda w standardowym wyposażeniu
Chłodzenie wymuszone wentylatorem
Rozmrażanie ręczne
Funkcja automatycznego przechowywania - po zakończeniu zadanego cyklu urządzenie przechodzi w zwykły tryb pracy (chłodzenia lub mrożenia)
Oddzielne funkcje dla cyklu mrożenia lodów (-20°C) oraz głębokiego mrożenia powierzchniowego (-40°C)
Parownik z ochroną antykorozyjną
Akustyczny i wizualny alarm otwartych drzwi
Mikrowyłącznik przerywający pracę urządzenia po otwarciu drzwi komory
Termostat z cyfrowym wyświetlaczem do monitorowania pracy urządzenia
Regulowana wysokość nóżek ze stali nierdzewnej
Klasa klimatyczna: 5
Czynnik Chłodniczy: R290
Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do 40°C.
Pojemność komory: 5xGN 1/1 lub 5 blach 600x400 mm
Wymiary wew. komory: 640x400x(H)360 mm
5 par prowadnic z odstępem co 65 mm
Wydajność przy schładzaniu do 3°C: 15 kg
Wydajność przy zamrażaniu do −18°C: 10 kg
Waga: 76 kg