• %

Urządzenie Sous vide GN 1/1 20L Nr kat.: 225448

Dostępność:
Produkt dostępny (207 szt.)
Gwarancja:
12 miesięcy
Czas realizacji:
1-2 dni

Gwarancja

brutto 1 660,22 zł 2 274,27 zł
netto 1349,77 zł 1849,00 zł

Najniższa cena tego produktu w ciągu 30 dni przed obniżką wyniosła 1 751,19 zł.

Ilość
sztuk:

 

 

 

Rewelacyjne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE marki Hendi. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni, pozwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia.

Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najbardziej wydajnych sposobów wykorzystania zalet gotowania w niskiej temperaturze. w ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a nawet owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W przypadku gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w efekcie wyśmienity smak i idealną konsystencję. Zastosowanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo nawet kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a nawet dni bez ryzyka zepsucia. Nawet najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i tają się soczyste.

Cechy produktu:
– Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe – potrawy gotowane są w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 100 °C.
– Dzięki tej metodzie gotowane jedzenie jest soczyste i delikatne oraz zdrowsze, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki.
– Naturalna struktura produktu nie jest uszkodzona podczas gotowania,
– Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania o ok. 20%.
– Przydatność do spożycia potraw jest dłuższa.
– Idealne do restauracji typu a la carte.
– Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu.
– Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw.
– Obudowa wykonana w całości ze stali chromowej.
– Pokrywa ze stali nierdzewnej z uszczelką silikonową.
– Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury co 0,1 °C (45 – 90°C)
– W zestawie separator, 6 przekładek i pokrywa ze stali nierdzewnej.


Dane techniczne

  • pojemność 20L
  • moc 600W
  • wysokość 300
  • napięcie 230V
  • szerokość 600
  • Długość 330
  • Gwarancja 12 miesięcy
  • Czas realizacji 1-2 dni
  • Producent Hendi

Komentarze

Napisz swoją opinię

Urządzenie Sous vide GN 1/1 20L

Napisz swoją opinię

Twój e-mail
Nazwa produktu
Pytanie o produkt