• -12%
  • Piec do pizzy NEAPOLIS elektroniczny z komorą rozrostu na kołach  Moretti Forni MFNEAPOLIS9

Piec do pizzy NEAPOLIS9 9x śr.330mm elektroniczny z komorą rozrostu na kołach Moretti Forni MFNEAPOLIS9 Nr kat.: MFNEAPOLIS9

Dostępność:
Produkt dostępny
Gwarancja:
12 miesięcy lub +5% ceny katalogowej 24 miesiące
Czas realizacji:
Produkt na zamówienie

Gwarancja

brutto 107 048,28 zł 121 645,77 zł
netto 87031,12 zł 98899,00 zł

Najniższa cena tego produktu w ciągu 30 dni przed obniżką wyniosła 109 481,19 zł.

Ilość
sztuk:

 

 

 

Piec Neapolis 510°C, najmocniejszy piec elektryczny na świecie. Zaprojektowany przez firmę Moretti Forni
specjalnie do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. Wyjątkowe narzędzie do pieczenia, z nowoczesnym
wzornictwem nawiązującym do tradycji. Neapolis: pierwszy na rynku elektryczny piec o cechach pieca
opalanego drewnem. Piec Neapolis łączy w sobie wieki doświadczeń i umiejętności, które sprawiają, że pizza
neapolitańska jest znanym na całym świecie symbolem stylu życia i żywności.
Firma Moretti Forni na silnej podstawie tradycji opracowała nowe sposoby przekazywania doskonałości do każdego zakątka świata. Podróż rozpoczęła się od serca Neapolu, w którym narodziła się neapolitańska pizza.

KOMORA PIECZENIA
• ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
• dół komory ze specjalnej płyty typu „BISCUIT” (biskwitowej) o grubości 55 mm. Płyta wypalana w temperaturze 1200˚C, z dużą ilością drobnych porów, dzięki którym równomiernie się nagrzewa, długo utrzymuje ciepło i równomiernie je oddaje do komory pieczenia. Dzięki temu, że BISCUIT leży na szamocie,
temperatura jest lepiej rozprowadzana, a pizza się nie przypala. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
• u góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. Wpływa na oszczędność energii.
Jest to OPATENTOWANA TECHNOLOGIA MORETTI dostępna tylko w piecu NEAPOLIS. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:
DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha
DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka
• górne oraz dolne grzałki wykonane ze specjalnego drutu o zoptymalizowanym bilansie cieplnym, umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego bezpośrednio go nagrzewają
– bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych.
• podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega
nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
• izolacja z przegrodami termicznymi w technologii COOL AROUND
Izolacja ta składa się z następujących warstw:
– pierwsza warstwa: IZOLACJA
– druga warstwa: przerwa powietrzna
– trzecia warstwa: ponownie IZOLACJA
• halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
• specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
• wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
• Timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca o wyznaczonej porze (np. przed przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
• ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
• możliwość zapisania 20 programów pieczenia
• wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne,
ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
• termostat bezpieczeństwa

OBUDOWA ZEWNĘTRZNA
• obudowa wykończona w stylu postindustrialnym nadaje wyjątkowego charakteru każdemu pomieszczeniu – został zaprojektowany tak, aby mógł zostać wyeksponowany w sali obsługi gości
• wykonana ze stali pokrytej farbą epoksydową w wysokiej temperaturze, gwarantującej dobre przyleganie do stali oraz zachowanie wysokiej jakości przez wiele lat
• panel przedni pokryty specjalną powłoka FOSSILE robiącą wrażenie trójwymiarowości
• otwór komory pieca wykonany ze zdobionego żeliwa
• blat pod otworem komory wykonany z czarnego granitu o wymiarach 1084x330 mm – tworzy on przerwę termiczną
• zintegrowany z piecem okap w charakterystycznym kształcie i stylu neapolitańskim
• cylindryczny kanał spalinowy w czarnej obudowie ze stali nierdzewnej, Ø200 mm
• zasłaniany przedni, cyfrowy panel sterowania

PANEL STEROWANIA
• maksymalna temperatura 510˚C
• elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
• termostat do monitorowania temperatury
• przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą

Cechy urządzenia:

  • wymiary: 1465x1842x1995 mm + komin 250 mm
  • pojemność komory przy Ø330 mm pizzy - 9

Piec składa się z komponentów, które łatwo transportować i montować

Dane techniczne

  • Gwarancja 12 miesięcy lub +5% ceny katalogowej 24 miesiące
  • Czas realizacji Produkt na zamówienie
  • Producent Moretti Forni

Komentarze

Napisz swoją opinię

Piec do pizzy NEAPOLIS9 9x śr.330mm elektroniczny z komorą rozrostu na kołach Moretti Forni MFNEAPOLIS9

Napisz swoją opinię

Twój e-mail
Nazwa produktu
Pytanie o produkt