• -12%
Wielokomorowy elektryczny piec do pizzy i piekarniczy S120E piec dwukomorowy z okapem i bazą
  • Wielokomorowy elektryczny piec do pizzy i piekarniczy S120E piec dwukomorowy z okapem i bazą

Wielokomorowy elektryczny piec do pizzy i piekarniczy S120E piec dwukomorowy z okapem i bazą Moretti Forni MFS120D Nr kat.: MFS120D

Dostępność:
Produkt dostępny
Gwarancja:
12 miesięcy lub +5% ceny katalogowej 24 miesiące
Czas realizacji:
Produkt na zamówienie

Gwarancja

brutto 81 720,12 zł 92 863,77 zł
netto 66439,12 zł 75499,00 zł

Najniższa cena tego produktu w ciągu 30 dni przed obniżką wyniosła 92 863,77 zł.

Ilość
sztuk:

 

 

 

Najbardziej zaawansowane i konfigurowalne piece na świecie.
Idealnie pieczenie pizzy, chleba i wyrobówcukierniczych z maksymalną oszczędnością energii do 35%.

Projekt
SeriaS to najbardziej zaawansowane i konfigurowalne piece statyczne na świecie do idealnego pieczenia pizzy, chleba i produktów cukierniczych. Gwarantują oszczędność energii nawet do 35% w stosunku do innych pieców Moretti Forni oraz wzrost szybkości pieczenia o 20% dzięki innowacyjnej
technologii Eco®SmartBaking. Zaprojektowane w celu optymalizacji zużycia energii i ograniczeniu wpływu
na środowisko. SeriaS zawsze osiąga idealny wynik pieczenia: maksymalna wszechstronność i wyjątkowa
łatwość użycia.


Oszczędzanie energii
Oszczędzanie energii i łatwość użycia są podstawą filozofii projektowania Moretti Forni. Przy średniej oszczędności energii wynoszącej ponad 35%, SeriaS jest statycznym piecem elektrycznym o najniższym zużyciu energii na świecie. Najlepszy w swojej kategorii pod względem jakości pieczenia, zużycia energii i efektywności. Wszystkie jego technologie zostały zaprojektowane w celu maksymalizacji wydajności.
Jego konstrukcja została zaprojektowana tak, aby maksymalnie ograniczyć zużycie energii:
• zarówno zwiększona grubość izolacji wykonanej ze specjalnego materiału izolacyjnego o wysokiej gęstości, jak i trójkanałowe cięcia termiczne utrzymują ciepło wewnątrz pieca, zapobiegając jego wydostawaniu się na zewnątrz
• grube drzwi zaprojektowane tak, aby zminimalizować utratę ciepła, zapewniają doskonałą widoczność wnętrza i kontrolę pieczenia bez konieczności częstego otwierania
• specjalne płyty ogniotrwałe zmniejszają bezwładność cieplną: ciepło przepływa szybciej i jest optymalnie
rozprowadzane po produkcie


Kontrola elektroniczna
Kontrola elektroniczna w seriiS reprezentuje najlepszą technologię Moretti Forni: ponad 70-letnie doświadczenie firmy w pieczeniu oraz najbardziej innowacyjne technologie elektroniczne, które zostały zastosowane w SeriiS

Wykończenie

seriaS evolution charakteryzuje się „wykończeniem STALOWYM” o czystym i eleganckim wyglądzie, praktycznym w użyciu i ergonomicznym we wszystkich swoich funkcjach. Drzwi Idealnie wyważone, łatwe w obsłudze, bez obciążenia dla operatora. Obszerne szkło zapewnia doskonałą widoczność podczas pieczenia. Zastosowano specjalny materiał izolacyjny o wysokiej gęstości, zatrzymując ciepło w piecu.

seriaS ICON charakteryzuje się kultowym i innowacyjnym designem, dzięki czemu doskonale integruje się z wnętrzem restauracji. Wybrane materiały, takie jak „Wykończenie ICON” i drewno dębowe do uchwytów drzwi dodają urządzeniu elegancji i szyku. Okap o pojemności zwiększonej o 32% w porównaniu z okapem z seriiS evolution jest czarny i ma nowe logo z efektem Cortena. Wyświetlacz kontrolny TFT w wersji ICON typu „shadow”. Dzięki mniejszego natężenia światła jest jeszcze bardziej zintegrowany z nową estetyką. Zdejmowana osłona zakrywająca koła poprawia estetykę i ujednolica wygląd pieca. Jednoczenie zapewniony jest dostęp ułatwiający instalację oraz czyszczenie i konserwację.


Multifunkcyjność
SeriaS to najbardziej wszechstronny piec na świecie, zaprojektowany w celu zaspokojenia wielu potrzeb pieczenia: pizzy, ciast, chlebów i produktów gastronomicznych. Dzięki możliwości łatwej wymiany płyty szamotowej na płytę stalową tłoczoną lub kamień do piekarnictwa i dołożeniu nawilżacza komory, urządzenie zapewnia dużą swobodę użytkowania i eksperymentowania. Ponadto seriaS umożliwia wybór dodatkowych komór pieczenia o różnych wysokościach dostosowanych do potrzeb w zależności od
rodzaju wypiekanych produktów.

Personalizacja
seriaS najbardziej zaawansowany technologicznie piec na świecie, będący synonimem innowacji i zrównoważonego rozwoju jest teraz również najbardziej konfigurowalny: dzięki różnym możliwościom personalizacji w zależności od potrzeb użytkownika, możliwe są 4 miliony kombinacji.
Od rodzaju podłoża do pieczenia, wysokości komory piekarniczej, liczby komór i technologii ich budowy:
specyficznej dla pizzy, chleba lub ciasta. Ponadto do wyboru są dwa różne wykończenia – STALOWE lub ICON, typ okapu i inne akcesoria.

OPCJONALNIE - 6 specjalnych komór pieczenia do wyboru


FastBake
Komora z kamieniem biscotto z opatentowaną technologią opracowaną dla współczesnej pizzy neapolitańskiej: osiąga temperaturę do 500°Ci umożliwia pieczenie w 2 min 30 s. Wzrost produktywności o 25%.

Multibake
Najlepsze ciepło dla każdego produktu. Idealny dla tych użytkowników, którzy potrzebują wszechstronnego pieca. Perfekcyjne wypieki na płycie ogniotrwałej (standard) lub tłoczonej powierzchni ze stali nierdzewnej (na zamówienie) do pizzy, piekarni, cukierni i gastronomii. Dostępna również z komorą o wysokości
30 cm (Starbake).

Romanbake
Specjalna do pizzy wypiekanej w stylu rzymskim. Komora pieczenia ze wzmocnionymi elementami grzewczymi i płytą ogniotrwałą z odpowiednią mocą i systemem „booster” dla zachowania odpowiedniej wydajności niezależnie od obciążenia pieca.

Stonebake
Specjalna do pizzy klasycznej. Cała komora wykonana z cegieł ogniotrwałych, idealna do tradycyjnej pizzy:
doskonałe rozprowadzenie ciepła nawet dla najdelikatniejszych składników.

Steambake
Specjalna do chleba. Zapewnia doskonały wzrost i chrupiącą skórkę. Wyposażona w nawilżacz
i płytę ogniotrwałą (standard) do bezpośredniego pieczenia lub BakingStone (na zamówienie) do pieczenia pośredniego. Dostępna również z komorą o wysokości 30 cm (Starbake).

Pastrybake
Idealna do ciast i produktów długo dojrzewających. Jest wyposażona w ekskluzywną wielowarstwową wytłaczaną powierzchnię do pieczenia, która zapewnia idealnie zrównoważone rozprowadzanie ciepła nawet w przypadku najbardziej delikatnych produktów. Dostępna również z komorą o wysokości 30 cm (Starbake) i połączoną z dedykowanymi elementami grzewczymi i cyklem pieczenia.

Dane techniczne

  • opis piec dwukomorowy z okapem i bazą
  • wymiary zewnętrzne 1660x1210x(H)1070
  • Gwarancja 12 miesięcy lub +5% ceny katalogowej 24 miesiące
  • Czas realizacji Produkt na zamówienie
  • Producent Moretti Forni
  • Rodzaj zasilania Elektryczne
  • Ilość komór 2-komorowy

Komentarze

Napisz swoją opinię

Wielokomorowy elektryczny piec do pizzy i piekarniczy S120E piec dwukomorowy z okapem i bazą Moretti Forni MFS120D

Napisz swoją opinię

Twój e-mail
Nazwa produktu
Pytanie o produkt